Haber Detay


Elcab Kablo 2012 yılını %30 büyüme ile tamamladıElcab Kablo 2012 yılını %30 büyüme ile tamamladı 27.09.2015

 

Silikon kablo ve silikon profil ürünleri imalatında sektörün en dinamik firmaları arasında yer alan Elcab Kablo, 2012 yılını %30’luk büyüme ile kapattı. Genel Müdür Nejdet Tıskaoğlu ile firma- ları ve kablo sektörü hakkında konuştuk.

Firmanızın kablo sektöründeki yeri ve misyonu konusunda bilgi verir misiniz?
Elcab Kablo, dünyada henüz hakkettiği konumu yakalayamamış olan silikon kablo ve silikon profil ürünlerinin farkına zamanında varmış sektöründe lider ve en dinamik firmalarından birisidir. Misyonumuz her geçen gün gelişen ülkemizin coğrafi, fiziki ve yüzyılımıza damgasını vuracak siyasi önemini, olabilecek en pozitif şekilde değerlendirerek, hem ülkemize hem de dünya genelindeki müşterilerimize artı değerler sağla- maktır.

2012 firmanız ve sektörünüz açısından nasıl bir yıldı?
Umut, özveri, çok çalışma ve sabır sonuç verdi, firmamız 2012 yılını %30’luk bir büyüme ile başa- rılı bir şekilde kapattı. 2012 bize 2013 için umut verdi.

Ürün kalitesinin yanı sıra ürünün kullanılır olması da önemli bir özellik… (Sıyrılabilirlik, kayganlık, çekme sağlamlığı…) Ürünleriniz ne kadar kullanı- labilir?

Silikon kablo doğası gereğini nazik, kırılgan ve yumuşak bir yapıya sahiptir ve kullanım yerleri de bununla doğru orantılı olarak kısıtlıdır. Ancak fir- mamızda ileri teknoloji ile donatılan camelyaf örgü hattı ile silikon kablonun diğer alanlarda da kullanımı mümkün hale gelmiş ve Elcab Kablo silikonun yaygın kullanımı için üzerine düşen tüm misyonları layıkıyla yerine getirmektedir.


2013 yılında hedef pazar olarak nereleri belirledi- niz? 2013 hedeflerinizi paylaşır mısınız?
Hedef pazarımız gelişmiş ülke pazarlarından daha da yüksek paylar almaktır. Avrupalı üretici- lerin Türkiye ile önümüzdeki yıllarda rekabet etme güçleri gittikçe daha da zayıflayacaktır düşüncesindeyiz. Bu bizleri gelişmiş piyasalarda sadece fiyatla değil, aynı zamanda kalite vurgusu ile ön plana çıkaracak kanaatindeyiz.

Günümüz rekabet dünyasında ürün kalitesi kadar, satış sonrası hizmet de bir o kadar önem- li. Müşteri memnuniyeti konusunu nasıl tanımlı- yorsunuz?

“Müşteri En Haklıdır” parolası ile hareket ederek, kolaylık, tanınma, değer verilme, profesyonellik, hızlı hizmet, çözüm kalitesi ve şeffaflık bütünün- de değerlendiriyoruz.

Dünya kablo sektöründeki değişimi analiz eder misiniz? Sektörünüzde hangi teknolojik gelişme- ler yaşanıyor, hangi ürünler ön plana çıkıyor? Kablo sektöründe rekabet yoğun günler yaşan- makta, artık kabloların piyasa satış fiyatları üç aşağı beş yukarı bellidir. Kim üretimini ve maliye- tini daha iyi kontrol altına alabiliyorsa o avantajlı olmakta, rakiplerinden daha çok ön plana çık- maktadır. Kablo üretim hattı ve ekipmanları anla- mında son 10 yılda hızlı gelişimler kaydedilmiş, hayatınıza her geçen gün daha hızlı giren tekno- loji kompozit kabloların kullanımını artırmakta,

sonucunda bu alanlara daha iyi hitap edecek yeni otomasyon makinelerinin ortaya çıkması sonucu- nu doğurmaktadır. Ayrıca ithalatın önünü kese- cek hammadde teknolojilerinin gelişim süreçleri de takibimizdedir.

Eklemek istedikleriniz…
Elcab Kablo, her geçen gün evlerimize daha çok giren, hayatımızı kolaylaştıran, günlük kullanım- daki ev aletleri ve teknolojik ürünlerde aşağıdaki ürün grupları ile hayatımızda daha çok yer almak istemektedir;

• Silikon kablolar ve camelyaf kablolar; Bu kablo- ların çalışma sıcaklığı -60+200 derece olup kulla- nım alanları beyaz eşya sektörü iç donanım için, küçük elektrikli ev aletleri (fırın, tost makinesi, ütü, saç kurutma, elektrikli sobalar, kahve yapma makinesi, vs.), aydınlatma sektöründe (armatür- ler), sanayi fırınlarında, ekmek fırınlarında ve sıcak ortam olan her yerdir.

• Kablo gruplamaları; beyaz eşyalarda iç dona- nım için kullanılır (elektrikli soba, fırın, tost maki- nesinde, mini fırın, ankastre vb.).

• Silikon profil conta; Beyaz eşyalarda, fırınlarda, ankastre ürünlerde, fırının sıcaklığını muhafaza amaçlı kullanılır.

• Fişli kablolar; Elektrikli ev aletlerinin tümünde.



Hakkımızda Haberler